Israëlreis 2017 – Hoogtepunten in het land van de Bijbel

12-daagse rondreis door Israël van D.V. maandag 8 t/m vrijdag 19 mei 2017 o.l.v. ds. J. Joppe


Dag-tot-dag-programma
Deo Volente in het voorjaar van 2017 organiseren we (in samenwerking met Gert Kranendonk van Goed Idee Reizen) een 12-daagse rondreis door het Land van de Bijbel. Het reisprogramma is met zorg samengesteld. U maakt kennis met de veelzijdige aspecten van Israël. De reis vangt aan in het landschap van Galilea. Hier bezoeken we o.a. de Berg der Zaligsprekingen en Tabgah. Met elkaar gaan we zelfs naar de top van de berg Hermon. We bezoeken één van de oudste Joodse steden, Safed. Door het landschap van Samaria gaan we op naar Jeruzalem, gelegen in het Kidrondal. Uiteraard bezoeken we de Klaagmuur. Ook gaan we naar de oorspronkelijke fundamenten van de stad Jeruzalem, nl. bij de City of David. We ervaren het drijven in de Dode Zee en brengen een bezoek aan de woonplaats van Abraham. We slapen bij de Bedoeïenen en eindigen de reis aan de Middellandse Zee. Deze reis is op basis van halfpension, zondag op basis van volpension. U verblijft in goede middenklasse hotels. Aangezien we tijdens de rondreis heel wat bergen bezoeken, hebben we reis 'Hoogtepunten in het land van de Bijbel' genoemd. Ook al bent u al één of meerdere keren in Israël geweest, u zult zeker weer nieuwe dingen zien.


Dag 1 • Maandag 8 mei 2017 • Heenreis

Vandaag begint onze reis naar het Beloofde Land. Per rechtstreekse vlucht met Transavia vertrekken we vanaf Schiphol naar Tel-Aviv. Na aankomst op de luchthaven van Tel-Aviv, worden we verwelkomd door onze Nederlandssprekende gids, die ons begeleidt naar ons hotel in Tiberias. We zullen hier de eerste nachten verblijven.


Dag 2 • Dinsdag 9 mei 2017 • Berg der Zaligsprekingen - Tabgah - Kapernaüm - Safed

Boker Tov, oftewel goedemorgen in Israël. De dag begint met een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen. Hier staan we stil bij de Zaligsprekingen die staan opgetekend in het Matthëus-evangelie. Vanaf de Berg der Zaligsprekingen genieten we van een panoramisch uitzicht op het Meer van Galilea. Vanaf hier wandelen we door naar beneden naar Tabgah, de plaats van de wonderbaarlijke spijziging. In Kapernaüm bezoeken we de overblijfselen van de synagoge en het Huis van Petrus. 's Middags brengt de touringcar ons naar de Joods-orthodoxe stad Safed, één van de oudste steden. Hier werd door de rabbijnen de Kabbala gesticht. Safed is een mooi kunstenaarsstadje. We bezoeken hier de Blauwe Synagoge, de oude Joodse begraafplaats en de Cardo, waar kunstenaars hun kunst en koopwaar aanbieden.


Dag 3 • Woensdag 10 mei • Tel Dan - Hermon - Boottocht Meer van Galilea

Na het ontbijt rijden we naar Tel Dan dat in het uiterste noorden van Israël is gelegen, in opper-Galilea, dichtbij de grens van Libanon. In de tijd van het Oude Testament vormde Dan al de noordelijke grens. Hier liet koning Jerobeam twee gouden kalveren maken; hij plaatste deze in de heiligdommen in Beit El en in Dan. Hij wilde op deze wijze de eenheid in zijn rijk versterken. De Israëlieten zouden namelijk niet meer naar Jeruzalem hoeven te trekken om daar God in de tempel te aanbidden. Bijzonder is dat hier ook één van de oudste Kanaänitische poorten nog intact te zien is. Tel Dan is bovendien een natuurreservaat dat niet voor niets de bijnaam "Hof van Eden" heeft. Het reservaat is ongetwijfeld één van de mooiste plekjes in Israël. Onder een dik bladerdak ruist het snelstromende riviertje Dan, dat gevoed wordt door bronnen en water produceert met een constante temperatuur van 14,5 graden Celcius. Weelderige planten groeien overal, de temperatuur is aangenaam, ook midden op de dag in het heetst van de zomer, fauna en flora zijn hier uniek in hun soort. Na ons bezoek aan Tel Dan rijden we naar één van de Druzendorpjes. Hier wordt gelegenheid gegeven tot lunch. Door het landschap van Hermon reizen we naar de voet van deze berg. Hier stappen we in de kabelbaan en gaan we naar de top van het Hermongebergte, dat voor 7% eigendom is van Israël. Vanaf de top zien we uit op de buurlanden Libanon en Syrië. Terug in de touringcar maken we nog een tocht over de Golan Hoogvlakte naar het Meer van Galilea. Bij ondergaande zon stappen we aan boord en besluiten we de dag met een boottocht.


Dag 4 • Donderdag 11 mei 2017 • Nazareth - Nazareth Village - Tabor

Vandaag rijden we naar de stad Nazareth. We passeren onderweg het plaatsje Kana, waar Jezus water in wijn veranderde. In Nazareth bezoeken we de Aankondigingskerk en wandelen we door de shoeks naar de synagoge waar de Heere Jezus volgens overlevering getuigde tegen de Farizeeën. In Nazareth Village worden we welkom geheten door één van de medewerkers die ons door het openluchtmuseum leidt. We krijgen uitleg over het Nazareth uit de tijd van Jezus. Het is mogelijk om te besluiten met een Bijbelse lunch(incl.). Gerechten worden bereid zoals deze in de Bijbel werden klaargemaakt. In de middag rijden we naar de voet van de berg Tabor. Per taxi worden we naar de top van de berg gebracht. Vanaf hier kijken we uit op het Dal van Armageddon, waar ooit de Eindstrijd zal worden gestreden. 's Avonds dineren we in ons hotel in Tiberias.


Dag 5 • Vrijdag 12 mei 2017 • Samaria - Gerizim & Ebal - Jeruzalem

We verlaten ons hotel in Tiberias en reizen naar Samaria. Op de berg Gerizim ontmoeten we de Hogepriester van de Samaritaanse gemeenschap. Hij vertelt ons over het Leven van de Samaritanen en toont ons de stamboom die teruggaat tot aan Adam en Eva. Aansluitend bezoeken we de top van de berg Gerizim, ook wel de Berg der Zegeningen genoemd. Nadat we het voormalig Sichem, de berg Ebal en het graf van Jozef hebben zien liggen, reizen we op naar Jeruzalem. Hier aangekomen rijden we naar de Scopusberg waar we de eerste blik op Jeruzalem werpen. Bij de Klaagmuur maken we de aanvang van de Shabbath mee. We checken vervolgens in, in ons hotel in Jeruzalem.


Dag 6 • Zaterdag 13 mei 2017 • Qasr-el-Yahud - Masada - Dode Zee - En Gedi

Vandaag vieren de Joden de Shabbath. We zijn daarom deze dag dan ook niet in Jeruzalem. We beginnen de dag met een bezoek aan Qasr-el-Yahud, de doopplaats bij de Jordaan. We vervolgen onze reis naar Masada, gelegen in de Woestijn van Judea. Hier verdedigden 300 Joodse Zeloten zich na de val van Jeruzalem in '70 na Chr. tegen de Romeinen. Indrukwekkend zijn de overblijfselen. Per kabellift gaan we naar de top. Na dit bezoek gaan we naar de Dode Zee waar we kunnen drijven. De dag wordt besloten met een bezoek aan het natuurpark En Gedi, ook wel Bron van het Bokje genoemd. Hier verschool David zich voor Saul. 's Avonds dineren we in ons hotel in Jeruzalem.


Dag 7 • Zondag 14 mei 2017 • Rustdag

Het is zondag. Deze dag is op basis van volpension. Dominee Joppe gaat tweemaal voor in een kerkdienst. In de ochtend vindt de dienst plaats in één van de zalen van het hotel. 's Middags wordt de dienst gehouden in de Schotse kerk, die voor het reisgezelschap is gereserveerd.


Dag 8 • Maandag 15 mei 2017 • Graftuin - Mea Shearim - Bar Mitzwah - Oude Stad

Deze dag begint met een bezoek aan de Graftuin. Bij het geopende graf staan we stil bij de opstanding van de Heere Jezus. We rijden vervolgens met de touringcar door de Joods-orthodoxe wijk Mea Shearim. Hier krijgen we een indruk van hun leefwijzen. Bij de Mestpoort lopen we naar de Klaagmuur waar we het ritueel meemaken van de Bar Mitzwah. Jonge jongens van 13 jaar treden toe tot de gebedsgroep. Dit wordt groots gevierd. 's Middags maken we wandeling door de Oude Stad. Deze vangt aan op de Olijfberg, vanwaar we naar Dominus Flevit lopen en naar Gethsemané. Via de Leeuwenpoort, vroeger de Schaapspoort betreden we de Via Dolorosa. We bezoeken Bethesda met het bijbehorende kerkje van Anna. De wandeling eindigt in de Heilig Grafkerk. Aan het einde van de middag is er nog gelegenheid om wat inkopen te doen in de soeks. 's Avonds dineren we in ons hotel in Jeruzalem.


Dag 9 • Dinsdag 16 mei 2017 • City of David - Markt Ben Yehuda - Vad Vashem - Menorah & Knesseth

Na het ontbijt beginnen we vandaag met een bezoek aan de City of David. Hier dalen we af naar het oorspronkelijke niveau van de stad uit de tijd van Koning David. Vanuit hier ging men op naar de tempel. In de tunnels wordt via powerpointpresentaties getoond hoe de stad werd gebouwd en wordt verwezen naar Bijbelteksten. We eindigen de tour bij het Badwater van Siloam. Aansluitend bezoeken we de kleurige markt van Ben Yehuda. 's Middags brengen we een bezoek aan Yad Vashem, een gedenkplaats waar 6 miljoen Joden worden herdacht. Na dit indrukwekkende bezoek, maken we een stop bij de Knesseth (parlementsgebouw) en de Menorah. We besluiten de dag aan de Haaspromenade met het zicht op de stad Jeruzalem aan het Kidrondal. 's Avonds dineren we in ons hotel.


Dag 10 • Woensdag 17 mei 2017 •  Beersheba - Sde Boker - Kfar Hanokdim (Bedoeienen)

Jerusalem Lehitraoth! Tot ziens Jeruzalem. Vandaag reizen we naar Beersheva, de woonplaats van Abraham. Hier bezoeken we de overblijfselen van deze plaats. We reizen vervolgens door naar Sde Boker in de Negevwoestijn. Bij het park Sde Boker, bezoeken we het graf van Ben Goerion en zijn echtgenote. In de loop van de middag rijden we via het berglandschap langs Arat naar ons overnachtingsadres. We overnachten vannacht bij de Bedoeïenen. Voor zonsondergang maken we nog een tocht op een kameel. 's Avonds dineren we bij het open haardvuur en laten we ons het gebraden schapevlees goed smaken.


Dag 11 • Donderdag 18 mei 2017 • Ceaserea - Tel-Aviv

Na ons Bedoeïenenontbijt vertrekken we in noordelijke richting. Door de woestijn, rijden we richting de kust. We reizen naar de opgravingen van Caesarae aan de Middellandse Zee. Hier krijgen we een indruk van de vroegere woonplaats van keizer Herodus. Hier bevond zich aan het strand een Romeins aquaduct, het fort van Caesarea en de resten van een Romeinse Hippodroom (een stadion waar wagenrennen werden gehouden). Ook de resten van het paleis van Herodes liggen hier aan de zee. In dit paleis werd Paulus voorgeleid aan Festus en later zei Agrippa hier tegen hem: 'Gij beweegt mij bijna een christen te worden'. Na dit bezoek brengt de touringcar ons naar het hotel aan de Middellandse Zee. We checken hier in en hebben gelegenheid nog een frisse duik te nemen in de zee.


Dag 12 • Vrijdag 19 mei 2017 • Jaffa - Reis naar Nederland

Vandaag verlaten we Israël. Als de tijd het toelaat, brengen we een bezoek aan het oude Jaffa, bij Tel-Aviv. Vanaf Tell Aviv vliegen we weer rechtstreeks naar Amsterdam. Een mooie reis is voorbij. De herinnering duurt voort. Lehitraot.
 

Reissom 12-daagse reis.

25-29 personen               : € 1.689 p.p.
30-34 personen               : € 1.629 P.P.      
35-39 personen               : € 1.589 P.P.
40-44 personen               : € 1.565 p.p.
45-50 personen               : € 1.529 p.p.
                                                               

Inbegrepen:

• Rechtstreekse vlucht per Transavia o.b.v. economy class (luchthavenbelasting inbegrepen)
• Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner), bij late aankomst light snacks. Op donderdag 11 mei, Bijbelse Lunch in Nazareth Village. Op zondag 14 mei lunch in het hotel.
• 11x hotelovernachtingen: 4 nachten in Tiberias, 5 nachten in Jerusalem, 1 nacht in Bedoeïnenkamp, 1 nacht in Tel Aviv.
• Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning gedurende de gehele reis
• Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis, met uitzondering van zondag 14 mei. Onze gids in Israël is Ines Zafir
• Meet & greet bij aankomst en vertrek op de Luchthaven door lokale gids.
• Kofferservice bij de hotels
• Reisinformatiepakket per boeking
• Weblog via www.jjoppe.nl met verslagen en foto’s van de reis, zodat het thuisfront iedere dag op de hoogte blijft.
• 24/7 telefonische ondersteuning vanuit Goed Idee Reizen
• Administratiekosten t.w.v. € 19,50 per boeking
 

Inbegrepen Entreegelden:

• Berg der Zaligsprekingen
• Bezoek Kapernaüm
• Bezoek Safed
• Bezoek Tel Dan
• Boottocht Meer van Tiberias
• Bezoek Nazareth: Aankondigingskerk en Nazareth Village met Bijbelse lunch
• Ontmoeting met de hogepriester van de Samaritanen op berg Gerizim
• Bezoek Masada
• Bezoek Dode Zee, inclusief gelegenheid om te drijven
• Bezoek Ein Gedi
• Bezoek Jerusalem: Graftuin, Meah Shearim, Klaagmuur, oude stad, City of David
• Bezoek Yad Vashem
• Bezoek Sde Boker
• Bezoek Ceasarea
• Bezoek Old Jaffa
 

Niet inbegrepen:

• Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering via de Europeesche Verzekeringen
• Bijdrage calamiteitenfonds (per boeking van maximaal 9 personen € 2,50)
• Persoonlijke uitgaven en drankjes
Lunch
• Fooien (€ 6 p.p.p.d.  > 6 x 11 = € 66 p.p.)
• Niet vernoemde entreegelden
 

Optionele toeslagen

• Toeslag 1-persoonskamer € 439

Op onze vlucht met Transavia mag iedereen 20 KG ruimbagage + 10 KG handbagage meenemen.
 
Datum Van Naar Vertrektijd Aankomsttijd Vluchtnummer
08.05.2017 Amsterdam Tel- Aviv 06.05 uur 11.35 uur HV5801
19.05.2017 Tel Aviv Amsterdam 12.30 uur 16.35 uur HV5802

De kennismakingsmiddag is op D.V. zaterdagmiddag 21 januari 2017 van 15.00 tot 17.00 uur in de ontmoetingsruimte van de fam. Hollaar-Kleiberg aan de Bijl 3 te Oud-Beijerland.

Op D.V. dinsdagavond 18 april om 20.00 uur vindt in de familiezaal van de Anathothkerk te Oud-Beijerland de informatieavond plaats voor degenen die zich voor de Israëlreis hebben opgegeven. Dat is de dinsdag na Pasen. Op die avond zal Gert Kranendonk de reisbescheiden uitdelen en ds. Joppe een speciale reisgids. We hopen die avond de laatste dingen te bespreken voor de reis.

Meer informatie en aanmelding (voor 1 oktober 2016) bij ds. J. Joppe, e-mail: jjoppe@solcon.nl