Dit is de weblog van dag 1

Datum: 2010-04-27
Schrijver: Jannie en Jaap; Klazina en Geertje

Het was vanmorgen vroeg uit de veren voor de hele groep. Nadat de bus ons via de haltes Arnemuiden, Yerseke, Smerdiek en ‘de Grevelingen’ opgehaald had, ging het richting Schiphol. We kwamen daar om half vijf aan. Op de luchthaven was het nog betrekkelijk rustig. Toen ook degenen die op eigen gelegenheid gekomen waren, gearriveerd waren, gingen we na nog even wachten, door naar de check-in. Hier constateerde Bep tot haar schrik dat ze haar incheckpapier kwijt was. Gelukkig was het paspoort voldoende. En kon ze toch mee richting de douane. Bij de ingang van de gate B23 hebben we als groep de HEERE om een zegen gevraagd over de reis. Na een prachtige vliegreis, met een tussenstop in Wenen, mochten we om twee uur veilig landen in Caïro. Waarvoor we de Heere dankbaar zijn.

We werden ontvangen door Kras. Daarna moesten we door de douane. Dit verliep erg vlot. De koffers stonden al klaar en werden in de touringcar gezet. Helaas pasten niet alle koffers in de bus. Dit betekende dat we met twee bussen verder moesten. De koffers los op het dak van de bus, die zo door Cairo werden vervoerd.

Het was erg chaotisch op de weg. Al toeterend probeerde men elkaar in te halen. Om even vier uur arriveerden we in hotel Santana. In dit hotel werden we ontvangen met een glas fris. De sleutels werden uitgereikt en er werd wat informatie gegeven.

Om half zeven werd het buffet geopend. Deze maaltijd was prima verzorgd. Hierna gingen we naar de eerste verdieping voor de dagsluiting. Bij deze sluiting was ook onze Egyptische gids Tareq aanwezig.

Het  bleek als snel dat onze gids veel kennis bezit, maar ook vindingrijk is. De oogdruppels van Ans werden om tien uur samen met ds. Donselaar opgehaald in Cairo, die ook nog iets hoognodig moest kopen, wat hij vergeten was. Deze winkeltoer was geen probleem, want de winkels zijn 24 uur per dag open. Toen ds. Joppe van de prijs hoorde, had hij ook wel interesse in deze kledingstukken.

Na de dagsluiting, waarin we stil hebben gestaan bij Exodus 5:1-15, hebben we samen als groep de HEERE gedankt. Hierna is er een groepje gaan wandelen rond het hotel. Het bleek voor hen een gevaarlijke onderneming. Volgens onze gids is dat echter niet het geval. Voetgangers krijgen voorrang in de drukke stad. Rennen om het verkeer te ontwijken is niet nodig. Het is trouwens ook voor een Oosterling onwaardig om in het verkeer hard te rennen. En al zeker niet omdat hiervoor de rok omhoog moet.