Reisblog
Door: Ds. N.A. Donselaar; Ds. J. Joppe
12 mei 2010
Dit bericht delen:
Op

Dit is de weblog van dag 15

Exact om kwart voor zeven klonk op vele kamers van het Park Hotel te Jeruzalem de wekker. Tijd om op te staan. Het is de laatste dag van onze Exodusreis en ook de laatste dag in het land Israël. Zo rond kwart voor acht moeten onze koffers voor de hotelkamer staan. Dat blijkt niet zonder strubbelingen te gaan. Een aantal van ons halen zelf de koffers op. Rond een uur of acht zijn de koffers in de bus. Een andere bus deze keer. Nog iets ruimer. Eén van de pelgrims maakt de opmerking dat dit de perfecte bus zou zijn geweest voor ons verblijf in Israël. Iets meer ruimte op de achterbank en dat is geen overbodige luxe met dit weer.
Lees meer
Reisblog
Door: Dim en Leny van Dijke; Maat en Wim van Vossen
10 mei 2010
Dit bericht delen:
We

Dit is de weblog van dag 14

​Rond half negen zijn we vandaag vertrokken uit ons hotel naar het Israëlmuseum. Onderweg deden we Shaare-Zedek ziekenhuis aan (www.shaarezedek.nl). Onze beide reisleiders hebben daar de collecte van de afgelopen zondag (€ 315,00) overhandigd. We werden uitgenodigd voor een kleine rondleiding. Het moderne ziekenhuis heeft 650 bedden. In 2009 werden in dit ziekenhuis rond de ± 13.000 kinderen geboren. Bij Arabieren is er meer kindersterfte en krijgen meer kinderen nierdialyse. Dit omdat er binnen deze families veel onderling wordt gehuwd. Abortussen worden er niet uitgevoerd, behalve als het leven van de moeder in gevaar is. Alle zieke mensen zijn welkom, ongeacht afkomst, religie of ras. Onder dit ziekenhuis is een kelder compleet ingericht als militair hospitaal voor eventuele oorlogsvoering. We werden nog uitgenodigd in het ziekenhuis waar nog enkele foto’s werden gemaakt, onder andere van een achttiende-eeuwse Statenbijbel door Nederlanders geschonken aan het ziekenhuis.
Lees meer
Reisblog
Door: Jaantje en Bep
10 mei 2010
Dit bericht delen:

Dit is de weblog van dag 13

Zondagmorgen en het is niet onbewolkt, maar de zon zal zeker nog wel komen. Het is vandaag rustdag, wat we allemaal nodig hebben. We mogen vanmorgen, zover het de gezondheid toelaat, naar de kerkdienst in ons hotel. We hadden trouwens nog een viertal gasten in ons midden. Ankie van Veen uit Poederoijen met haar twee kinderen en haar vriendin uit Oud-Beijerland woonden onze beide kerkdiensten bij.
Lees meer