De negende dag van onze reis, dinsdag 6 mei 2014

Datum: 2014-05-06
Schrijver: Henriëtte v.d. Steenhoven en Hermien Brummel

Vanmorgen werden wij om 7:00 uur gewekt en 8:30 uur zaten wij in de bus voor vertrek richting het museum van de ondergrondse gevangenis. Op weg naar dit museum reden we door de Meah Shearin, de joods orthodoxe wijk. We zagen dat zij geen onafhankelijkheidsdag vieren. Het gewone leven ging gewoon door i.t.t andere Joden.
Om 9:00 uur waren we in de gevangenis voor een rondleiding en een aangrijpende film, over de gevangen joden. Na een uurtje richting Qasr el Yarud, de doopplaats van de Johannes de Doper, waar de Heere Jezus gedoopt werd. Ds. Joppe leest hier uit de Bijbel Mattheus 3 : 13 t/m 17. Een bijzondere plaats waar dit heeft plaatsgevonden.
Om 11:30 uur gingen we met de bus richting Jericho, een Palestijnse stad. Bij de boom van Zacheüs zijn we gestopt voor een foto, en een stukje lezen uit de Bijbel. Ds. Donselaar leest hier Lukas 19 : 1 t/m 10 en Lukas 18: 35 t/m 43. We lunchten in Tel Jericho, daarna gingen we met een kabelbaan naar de berg van de verzoeking. De kabelbaan was voor een aantal echt op de tanden bijten, en zuchten en zweten geblazen. Want zij hadden last van hoogtevrees.
Voor wij naar boven liepen las ds. Donselaar Jozua 6 en 2 Koningen 2 waar het gaat over de bron van Elisa. Voor we naar het klooster van de berg der verzoeking gingen, wat een flinke klim was voor sommigen, las ds. Joppe Mattheus 4 : 1 t/m 11. Om 15:00 uur gingen we met de bus naar het graftombe van het Shanhedrin (begraafplaats). Inez de gids vertelde dat wij ons hier op een ontoeristische plaats bevonden.
Om 16:15 uur gingen we op weg naar de wijk Yemin Moshe voor een wandeling naar beneden. De synagoge waar we naar toe zouden gaan was gesloten door de onafhankelijkheidsdag. Geweldig mooie wandeling gehad.
Bij de Jaffapoort zijn er 20 mensen uit gestapt onder leiding van Ds. Joppe. Die groep heeft een rondleiding gehad door het oude Jeruzalem. Ze hebben onder andere de Olijfberg gezien. Ze waren om 20:25 uur terug in het hotel net op tijd om een hapje te kunnen eten.
Om 21:00 uur hadden we de avondsluiting door Ds.Joppe uit Lukas 10 :25-37 over de Barmhartige Samaritaan, evaluatie en mededelingen voor morgen.
Al met al een drukke, maar mooie dag.