Elfde dag van onze reis, donderdag 26 juli 2018

Datum: 2018-07-26
Schrijver: J. Joppe

We reden vandaag allereerst naar Kana of Kafr Kanna, waar de Heere Jezus Zijn eerste wonder heeft verricht op de bruiloft. We bezochten in Kana de Franciscaner Wedding Church. Vervolgens ging de rit naar Nazareth om daar de Aankondigingskerk te bezoeken. Het viel niet mee om daar een parkeerplaats te vinden, maar eindelijk hadden we een (gratis) plekje. De Aankondigingskerk is zoals de meeste kerken in Israël een Rooms Katholieke Kerk die gebouwd is over de plaats van waar men zegt dat de engel Gabriël aan Maria de geboorte van de Heere Jezus heeft aangekondigd. Persoonlijk bezoek ik liever de eenvoudige Synagogekerk van Nazarecht een paar honderd meter (door de sjoeks) van de Aankondigingskerk vandaan. Men zegt dat op deze plaats de Heere Jezus in de synagoge te Nazareth een gedeelte uit Jesaja heeft gelezen en bekend maakte dat deze woorden in Hem zijn vervuld. We zijn ook daar even binnen geweest.
Vervolgens ging de rit naar het prachtige openluchtmuseum Nazareth Village. We moesten een klein uurtje wachten op de volgende rondleiding, maar dat was niet erg. Intussen konden we de winkel daar bezoeken en de lunch gebruiken. Een gids uit Nazareth leidde ons rond en deed dat geweldig. Voordurend wees ze op de Heere Jezus, Die als de goede Herder voor Zijn schapen zorgt.
Tot slot hebben we nog een rit gemaakt naar de berg Thabor, waar de verheerlijking op de berg heeft plaats gevonden. Bartjan had op de navigatie waarschijnlijk de kortste en toeristische route ingetikt, maar die ging wel erg steil naar boven, dus zijn we maar omgekeerd en hebben we voor een wat langere route gekozen. Vanaf de Thabor hadden we een prachtig uitzicht.  Na nog wat boodschappen te hebben gedaan, waren we op tijd bij ons vakantiehuis, zodat de kinderen nog even van het zwembad gebruik konden maken.