Tweede dag van onze reis, dinsdag 17 juli 2018

Datum: 2018-07-17
Schrijver: J. Joppe

Het was gisteren een intensieve dag, dus we zijn vandaag niet zo vroeg begonnen. Dat kan als je geen reisleider ben van een grote groep en er geen gids en buschauffeur op je staat te wachten. We dachten vanmorgen: we laten de auto thuis, want volgens de gegevens was het maar 10 minuten lopen naar de Oude Stad... We deden er wat langer over. We zouden eerst de Olijfberg gaan bezoeken, maar kwamen op zeker moment langs de Dung Gate of Mestpoort vlakbij de Klaagmuur. (In Nehemia 2:13 wordt die poort de Mistpoort genoemd. De kanttekenaren vermelden: 'waar men vuiligheden uitbracht naar de beek Kidron, zoals sommigen menen.') Na de lange wandeltocht besloten we daarom eerst naar de Klaagmuur te gaan. We konden snel door de veiligheidspoortje naar de Klaagmuur of Western Wall of Kotel. De jongens en ik gingen met een keppeltje op naar het mannengedeelte en de dames naar het vrouwengedeelte. Na het bezoek aan de Klaagmuur hebben we nog bij de opgravingen van de tempel gekeken.
In de middag hebben we de hof van Gethsemané, de Olijfberg en Dominus Flevit bezocht. Wat ons opviel, is dat er nauwelijks toeristen te zien zijn. Echt een aanrader om in de zomervakantie naar Israël te gaan! Verder hebben we Bethesda bezocht en over de Via Dolorosa zijn we naar de Grafkerk gegaan. Na een Pizza-maaltijd zijn we weer naar ons appartement gelopen. Het was een mooie en ook warme dag.

Foto's bij het bericht

The Dung Gate of Mestpoort nabij de Klaagmuur Stephan en Bartjan bij de Klaagmuur Met het gezin voor de Klaagmuur Een bezoek aan de sjoek is altijd leuk. De hof van Gethsemane Stephan op de Olijfberg Rosalien met op de achtergrond de Oude Stad De vele graven op de Olijfberg Het uitzicht vanuit de Dominus Flevit (de Heere weende) Kerk Zojuist de Grafkerk bezocht