Nieuws
Door: ds. J. Joppe
25 november 2017
Dit bericht delen:
Dr.

Nieuw en uniek boek voor ambtsdragers over bevestigingsformulier verschenen

Op de synodevergadering van de Hersteld Hervormde Kerk op vrijdag 24 november 2017 heb ik mijn nieuwe boek over het bevestigingsformulier voor ambtsdragers 'In uw dienst getrouw' overhandigd aan de preses van de synode, ds. R.P. van Rooijen, en aan ouderling H, Staal, diaken E.T. Draaijer en dr. P.C. Hoek.
Lees meer
Nieuws
Door: ds. J.Joppe
20 juli 2017
Dit bericht delen:
Catechisatiemethode

Catechisatiemethode Eén ding is nodig!

Deze catechisatiemethode is in de praktijk ontstaan en in verschillende hersteld hervormde gemeenten wordt er al een aantal jaren mee gewerkt. Bij het samenstellen van de methode is uitgegaan van een catechese-seizoen van 20 avonden. Elk deel bevat daarom 18 lessen, zodat er een avond overblijft voor een thema-les en voor de afsluiting van het seizoen.
Lees meer
Nieuws
Door: ds. J. Joppe
11 april 2017
Dit bericht delen:
De

Op visitatiebezoek in Malawi

Van maandag 3 april tot dinsdag 11 april 2017 hebben diaken Smits en dominee Joppe voor de generale diaconale commissie (GDC) van de Hersteld Hervormde Kerk een visitatiebezoek aan Malawi gebracht. Het doel van dit bezoek was om: een goed werkende relatie tussen de GDC en de Reformed Presbyterian Church (RPC) te krijgen; het eens te worden over de richting van de toekomstige samenwerking tussen GDC en RPC; te onderzoeken hoe een meer structurele aanpak kan worden bereikt in het bijstaan van de RPC; en te ontdekken welke derde partijen een rol bij de verwezenlijking van een meer structurele aanpak van armoedebestrijding binnen de RPC spelen kunnen. We zien terug op een indrukwekkend en leerzaam bezoek aan Malawi. Hieronder een verslag en wat foto's.
Lees meer